domingo, 4 de enero de 2009

Escudella i carn d'olla

Ingredients:
6 pastanagues
2 fulles de col
2 branques d'api
1 nap
1 xirivia
1 puerro
1 os de vedella
1 os de pernil
2 cuixes de pollastre
1 tros de carn de vedella (estofat, falda,etc.)
3 patates mitjanes
1 pot de cigrons cuits
1 botifarra negra

Per a les pilotes:
1 kg de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
all en pols
julivert
pebre
sal
pa ratllat
llet
1 ou

Afegim tots els ingredients en una olla grossa de caldo i ho portem a ebullició durant 3 hores, ajustant de sal. Ho haurem posat tot excepte les pastanagues, patates, cigrons (si són cuits), butifarra negra, que ho posarem quan falti mitja hora, les patates i pastanagues, i quan faltin 5 minuts, els cigrons i la butifarra.

Per fer les pilotes:
Barregem tots els ingredients. Si la massa no queda suficientment tova amb un ou, s'hi pot afegir un altre. En comptes de pa ratllat i llet, es pot afegir també molla de pa remullat en llet.
Aquesta massa s'ha de deixar reposar unes hores perque agafi bé el sabor.

Quan el caldo porti un parell d'hores, s'afegiran les pilotes al caldo.

Qua el caldo hagi acabat de coure, es cola i s'hi pot afegir la pasta de sopa que volguem. Els ossos i verdures es llencen i se serveix en una plata la carn d'olla, que serà: pilotes, carn, patates, pastanagues, cigrons, butifarra i pollastre desossat.

2 comentarios:

Molsa dijo...

Jo no llenço cap verdura, les trobo molt bones, i si en queda una mica, les afegeixo, també a la pasta de les croquetes.
I els ossos els poso amb carn per poder escurar... que ens agrada molt.

Montse dijo...

Mira, jo no havia pensat en fer-ne croquetes però és una molt bona idea. Me l'apunto!!