domingo, 18 de mayo de 2008

Pernil de porc al forn

Ingredients:

Un pernil de porc cru
Patates
Ceba
Pebre
Herbes (farigola, romaní, etc)
Brandy
Sal
Oli

Engeguem el forn a 180ºC-200ºC. Mentre s'escalfa coloquem el pernil a la plata del forn (sencer o si no ens cap, que ens el tallin en 2 troços a la carnisseria). El salpebrem, li afegim les herbes per damunt i per sota, un raig d'oli. Quan el forn sigui calent, posarem el pernil al forn i el deixem a 200ºC una mitja hora. Això es fa perque es torri de fora i no perdi l'aigua, si no quedaria molt sec. Després baixem el forn i haurà de coure durant unes 3 hores més, depenent del gruix de la carn. A la meitat de la cocció afegim mig got de Brandy (també es pot utilitzar vi ranci, per exemple).
Tallarem les patates a daus i les fregirem una mica, el just perque s'impregnin de l'oli calent, però sense que en fregeixin gaire. Amb la ceba, tallada a rodanxes, farem el mateix. Mitja hora abans d'apagar el forn colocarem les patates i les cebes dins el forn per que s'acabin de coure amb la carn.

No hay comentarios: